13 Temmuz 2016 Çarşamba

Şehriyeli Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi



Şehriyeli Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi 


Malzemeler:

  • 1 adet tavuk but (parçalanmış),
  • 8 su bardağı tavuk suyu,
  • Yarım su bardağı tel şehriye,
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş un,
  • 4 yemek kaşığı süt kreması (tercihen),
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı silme pul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber (tercihen),
  • Yarım limon suyu (tercihen),
  • Tuz.

Yapılışı:

Tavuk etini su da haşlayıp didikleyelim.
Tavuk suyunu tencereye alıp kaynatalım.
İçine tel şehriyeleri ilave edip şehriyeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
Bir kaseye kavrulmuş unu ve kremayı koyup iyice karıştıralım.
Üzerine çorbanın suyundan bir kepçe ilave edip karıştıralım.
Pürüzsüz bir kıvam aldığında karıştırarak çorbaya ilave edelim ve çorbamızı kıvam alana kadar pişirelim.
Kıvamını alan çorbaya sadece yaprakları doğranmış maydanozu, limon suyunu, karabiberi, pul biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Şehriyeli Kremalı Tavuk Çorbamızı sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun..

Benzer Yayınlar

Şehriyeli Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.