11 Temmuz 2016 Pazartesi

Sütlü İrmik Topları Tarifi


Sütlü İrmik Topları 


Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt,
  • 7 yemek kaşığı irmik,
  • 7 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 poşet sade krem şanti,
  • Hindistan Cevizi (Üzeri için),
  • Kakao ( Üzeri İçin)

Yapılışı:

Tencereye irmiği, şeker ve azar azar sütü koyalım.
Orta ateşte muhallebi kıvamı gelene kadar karıştırarak pişirelim.
Sonra ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebinin içine toz krem şantiyi ilave edip iyice karıştıralım.
Hazırladığımız muhallebiden küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Hazırladığımız topların bir kısmını hindistan cevizine bir kısmını da kakaoya bulayıp servis tabağına alalım.
Daha sonra en az 2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapalım.
Afiyet Olsun..

Benzer Yayınlar

Sütlü İrmik Topları Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.