11 Temmuz 2016 Pazartesi

Şekerpare Tarifi


Şekerpare Tarifi


Malzemeler:

  • • 1 paket margarin
  • • 4 su bardağı un
  • • 1 su bardağı pudra şekeri
  • • 3 adet yumurta sarısı
  • • 1 paket kabartma tozu
  • • 1 adet yumurta

Şerbet Malzemeleri:

  • • 3 su bardağı un
  • • 1 çay kaşığı limon suyu
  • • 3,5 su bardağı şeker
Üst Malzemeleri:

  • • 1 adet yumurta
  • • Fındık

Yapılışı:

Bir kabın içine oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini, yumurta, pudra şekeri ve yumurta sarılarını ilave ederek, iyice yoğurun. Ardından unu elekten geçirip ilave edin ve üzerine kabartma tozunu ekleyip, tekrar yoğurmaya başlayın. Fazla sert olmayan bir hamur elde ettikten sonra, hamurdan küçük parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve yağladığınız fırın tepsisine güzelce dizin. Üstlerine yumurta sarısını sürerek, 1 tane fındık yerleştirin. Ardından fırınınızı 180 derece ısıya ayarlayarak, tepsiyi fırına verin. Ortalama olarak şekerpare 30-35 dakika kadar fırında pişmeye bırakılır. Şerbet hazırlığı için, bir tencere içine su ve şeker alıp kaynatın. Kaynayan şerbet içine limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alın.
Fırından çıkarılan tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde, şekerpare tarifi uygunca ıslatılır. Şerbeti iyice çekip, dinlenmesi için şekerpare tatlısı kenara alın. Dinlenmiş olan tatlı, isteğe bağlı olarak servis tabağına alınıp, kenarına kaymak ekleyerek servis edilebilir.
Afiyet Olsun..

Benzer Yayınlar

Şekerpare Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.