11 Temmuz 2016 Pazartesi

Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi



Etli Arpa Şehriye Pilavı


Malzemeler:

  • 2 su bardağı arpa şehriye,
  • 4 su bardağı sıcak su,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 250 gr kuzu eti,
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağı.
Yapılışı:

Arpa şehriyeleri 3 yemek kaşığı sıvı yağ da rengi dönene kadar kavuralım ve bir kaba alalım.
Şehriyeleri kavurduğumuz tencereye ince ince doğradığımız biberleri, soğanı ve küp şeklinde doğradığımız eti koyalım.
Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağını ilave edip etler yumuşayana kadar kavuralım.
Etin pişmesine yakın salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra kavurduğumuz şehriyeyi, sıcak suyu, baharatları ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
Su kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Etli Şehriye Pilavımızı 5 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
Kuzu eti çabuk piştiği için haşlamaya gerek yok. Dana eti kullanacaksanız önce haşlayın.
Afiyet Olsun.

Benzer Yayınlar

Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.