11 Temmuz 2016 Pazartesi

Karnıyarık Tarifi



Karnıyarık

Malzemeler:


  • 6 adet patlıcan,
  • Sıvı yağı (Patlıcanları Yağlamak için),
  • 250 gr kıyma,
  • 3 adet domates,
  • 2 adet soğan,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Sıvı yağı,
  • 3 adet sivri biber,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • 2 su bardağı su (içi için),
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (içi için),
  • Biraz tuz (içi için),
  • Domates (süslemek İçin),
  • Biber  (süslemek İçin),.
Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyalım.
Patlıcanların uçlarını ayırmadan ortadan çok derin olmayacak şekilde keselim.
Tuzlu su da bekletip daha sonra patlıcanları kurulayalım.
Patlıcanları fırça ile sıvı yağ ile yağlayalım.
Önceden ısıtılmış 200° fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim.
İçi için; biberleri ve soğanları ince ince doğrayalım.
Sıvı yağda soğanları, biberleri ve kıymayı kavuralım.
Kıyma pişince rendelenmiş domatesleri, tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozları ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
Patlıcanları kestiğimiz yerlerden açalım ve içlerini kıymalı harçla dolduralım.
Patlıcanların üzerini biber ve domates dilimleri ile süsleyelim.
Bir kaba suyu, salçayı ve tuzu koyup iyice karıştıralım ve patlıcanların üzerinde gezdirelim.
İster tencerede ister fırında pişirip servis yapalım.
Afiyet Olsun..

Benzer Yayınlar

Karnıyarık Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.