11 Temmuz 2016 Pazartesi

Patatesli Yuva Kebabı Tarifi


Patatesli Yuva Kebabı 


Malzemeler:

  • 300 gr dana eti,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 1 adet yeşil biber,
  • 1 adet domates,
  • 1 adet soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Zeytinyağı,
  • 5 adet patates,
  • Sıvı yağ (Kızartmak İçin),
  • 1 tatlı kaşığı salça (sosu için),
  • 1 su bardağı su (sosu için),
  • Kaşar rendesi (Üzeri İçin).

Yapılışı:

Eti minik minik doğrayalım.
Sonra tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirelim.
Biberleri, soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayalım.
Domatesi rendeleyelim.
Suyunu çeken etlerin içine zeytin yağını, biberleri, soğanı ve sarımsakları ilave edip kısık ateşte kavuralım.
Domates rendesini, tuzu ve baharatları ilave edip 5 dakika daha kavurup ocaktan alalım.
Patateslerin kabuklarını soyup enlemesine bölelim ve içlerini oyalım.
Kızgın yağda içlerini oyduğunuz patatesleri hafif diri kalacak şekilde kızartalım.
Patateslerin içini etli harç ile dolduralım ve tepsiye yerleştirelim.
Sosu için; bir kaba salçayı ve suyu koyup iyice karıştıralım.
Hazırladığımız sosu patateslerin arasına dökelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında 20-24 dakika pişirelim.
Süre sonunda üzerlerine kaşar rendesi serpip tekrar fırına verelim.
Kaşar eriyinceye kadar fırında bekletip sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun.


Benzer Yayınlar

Patatesli Yuva Kebabı Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.