Arnavut Ciğeri
Malzemeler:
- 1 paket tavuk ciğer,
- 1 su bardağı sıvı yağı,
- 1 diş sarımsak (bütün atılacak),
- 1 yemek kaşığı pul biber,
- 3 yemek kaşığı beyaz un,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- Yarım yemek kaşığı tereyağı,
- 1 tatlı kaşığına yakın tuz.
Yapılışı:
Ciğerleri kesme tahtasında ezmeden küp şeklinde doğrayalım.
Doğradığımız ciğerleri 5 dakika kadar su da bekletelim.(içlerindeki kanın çıkması için kesinlikle el vurmuyoruz yoksa ciğerler ezilir)
Süre sonunda süzgece alıp suyunu süzdürelim.
Sonra üzerine pul biberi,unu ve tuzu ilave edip süzgeç yardımı ile harmanlayalım.
Daha sonra süzgeci sallayıp fazla unun atılmasını sağlayalım.
Tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım.
Üzerine hazırladığımız ciğerleri ilave edip kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirelim. (bu aşamada ciğerler biraz sulanacaktır)
Sonra ocağı kısık ateşe alıp ciğerler suyunu çekene kadar pişirelim.
Ciğerler suyunu çekince içine tereyağını ilave edip ocağı tekrar orta dereceye alıp ciğerleri kızarana kadar pişirelim.
Üzerine 1 diş sarımsağı ve karabiberi ilave edip harmanlayalım.
Bu şekilde 5 dakika daha ciğerleri pişirelim.
Arnavut Ciğerini patates kızartması eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun..
Arnavut Ciğeri Tarifi (Tavuk Ciğeri )
4/
5
Oleh
Samet TOPUZ