11 Temmuz 2016 Pazartesi

Patatesli Kaşarlı Poğaça Tarifi


Patatesli Kaşarlı Poğaça

Malzemeler:

 * Hamuru için:

       
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1 su bardağı ılık su,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 1 adet yumurta,
  • 1,5 yemek kaşığı şeker,
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz,
  • 6-7 su bardağı un,
  • 1 paket instant maya (10 gr).

  * Üzeri için:

  • 2 adet patates,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre),
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Yumurtanın sarısı.

Yapılışı:

Hamur için; bir kaba mayayı, şekeri ve ılık sütü koyup iyice karıştıralım.
10 dakika bu şekilde bekletelim.
Kabaran mayanın içine ılık suyu, sıvı yağı, yumurtayı ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini streç ile kapatıp 40 dakika mayalandıralım.
Üzeri için; patatesleri yıkayıp tencereye alalım.
Üzerine su ve tuz ilave edip haşlayalım. (ben tuzu haşlarken ilave ediyorum daha lezzetli oluyor)
Haşlanan patatesleri çatal ya da ezici ile ezelim.
Üzerine karabiberi, pul biberi ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip iyice karıştıralım.
Mayalanan hamurdan orta büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olara dizelim.
hamurların ortasına elimizle bastırıp resimdeki gibi açalım.
Ortalarına 1 yemek kaşığı kadar patatesli harçtan koyup çatal ile düzleştirelim.
Sonra her birinin üzerine 1 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri rendesi yerleştirelim.
Poğaçaların kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
Poğaçalarımızı 10 dakika kadar tepside dinlendirelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun..

Benzer Yayınlar

Patatesli Kaşarlı Poğaça Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.