Tavuk İskender
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü,
- 4 dilim ekmek,
- Sıvı yağı,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı toz biber.
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- Tuz,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- Sıcak su,
- Tereyağ (Üzeri için)
Yapılışı:
Tavuk etini parçalara bölelim.
Üzerine sıvı yağı, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biber ilave edelim ve harmanlayıp dondurucuya koyalım.
Ertesi gün buzluktan çıkaralım ve tavuk etleri tam çözülmeden bıçak ile yaprak yaprak keselim.
Sonra tavada pişirelim.
Ekmekleri küp küp doğrayalım tost makinesinde ya da fırında kıtırlaştırıp servis tabaklarına paylaştıralım.
Üzerine sıvı yağı, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biber ilave edelim ve harmanlayıp dondurucuya koyalım.
Ertesi gün buzluktan çıkaralım ve tavuk etleri tam çözülmeden bıçak ile yaprak yaprak keselim.
Sonra tavada pişirelim.
Ekmekleri küp küp doğrayalım tost makinesinde ya da fırında kıtırlaştırıp servis tabaklarına paylaştıralım.
Salçalı sos için; tereyağını eritip üzerine domates ve biber salçalarını ilave edip kavuralım.
Üzerine yaklaşık bir su bardağı kadar sıcak suyu, tuzu ilave edip karıştırarak kaynatalım. (koyu kıvamlı olmalı)
Üzerine yaklaşık bir su bardağı kadar sıcak suyu, tuzu ilave edip karıştırarak kaynatalım. (koyu kıvamlı olmalı)
Salçalı sosun bir kısmını ekmeklerin üzerinde gezdirelim.
Ekmeklerin üzerine tavuk etlerini paylaştıralım ve kalan salçalı sosu etlerin üzerinde gezdirelim.
Tereyağını eritelim ve etlerin üzerinde gezdirip sıcak sıcak servis yapalım.
Ekmeklerin üzerine tavuk etlerini paylaştıralım ve kalan salçalı sosu etlerin üzerinde gezdirelim.
Tereyağını eritelim ve etlerin üzerinde gezdirip sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun.
Tavuk İskender Tarifi
4/
5
Oleh
Samet TOPUZ