11 Temmuz 2016 Pazartesi

Yayla Çorbası Tarifi



Yayla Çorbası


Malzemeler:

  • 2 su bardağı yoğurt,
  • Yarım su bardağı un,
  • Yarım su bardağı pirinç,
  • 2 su bardağı su (pirinci haşlamak için),
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 5-5,5 su bardağı su
Sosu İçin:

  • 1,5 çay kaşığı nane,
  • 1 çay kaşığı silme pul biber,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı.

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp tencereye alalım.
Üzerine suyu ilave edip orta ateşte yumuşayana kadar haşlayalım.
Bir kaba unu ve yoğurdu koyup iyice karıştıralım.
Üzerine karıştırarak 5 su bardağı soğuk suyu ilave edip karıştıralım.
Hazırladığımız yoğurtlu karışımı tencereye alalım.
Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Sonra içine haşlanmış pirinci ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp tuzu ilave edelim ve 1 taşım daha kaynatalım.
Çorba koyulaşırsa içine su ilavesi yapıp açabilirsiniz.
Sosu için; tavaya sıvı yağı ve tereyağını alıp eritelim.
Üzerine naneyi ve pul biberi ilave edip 1 dakika kadar karıştırarak pişirelim.
Hazırladığımız sosu çorbanın üzerine döküp karıştıralım.
Yayla Çorbamız servise hazır.
Afiyet Olsun..

Benzer Yayınlar

Yayla Çorbası Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.