Tavuk Şinitzel
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü,
- Tuz,
- Karabiber,
- 2 adet yumurta,
- 1 kase galeta unu,
- Sıvı yağ.
Yapılışı:
Tavuk göğsünü düz ve geniş parçalar halinde keselim.
Üzerine tuzu, karabiberi serpelim ve karıştıralım.
Bir kasenin içine yumurtaları kıralım.
İçine biraz tuz koyalım ve çatalla çırpalım.
Düz bir tabağa galeta ununu dökelim.
Teflon tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım.
Tavuk etlerini önce yumurtaya, sonra galeta ununa batıralım ve arkalı önlü kızartalım.
Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alalım.
Sebzeli bulgur pilavıyla yada patates ile servis yapabilirsiz.
Afiyet olsun..
Tavuk Şinitzel Tarifi
4/
5
Oleh
Samet TOPUZ