8 Temmuz 2016 Cuma

Yufkada Şiş Köfte


YUFKADA ŞİŞ KÖFTE

MALZEMELER:


  • İç Malzemeleri

                  500 gr. kıyma
                  1 yumurta
                  1 tutam maydanoz
                  1 soğan
                  1 çorba k. galeta unu
                  tuz
                  karabiber

  • Garnitür Malzemeleri

                1 pk. mantar
                1 kırmızı biber
                3 yeşil biber
                1 kabak
                2 diş sarımsak
                1 tutam biberiye
                tuz
               sıvıyağ



HAZIRLANIŞI:

Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Galeta unuyla kıvamını ayarlıyoruz.

İyice yoğuruyoruz ve iki parçaya bölüp yuvarlıyoruz. Köfteleri bir karış boyunda rulo şekline getiriyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz. Bir kenarını ortaya doğru katlıyoruz. Kenarına yumurta sürüyoruz. Köfteyi koyuyoruz ve kenarlarını katlıyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Diğer yufkaya da köftemizi sarıyoruz.

1 saat kadar buzlukta dinlendiriyoruz. Buzluktan çıkarıyoruz ve dilimliyoruz. Çöp şişlere 3er tane köfte dilimi geçiriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şişleri diziyoruz. Üstüne çok az zeytinyağı gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Garnitürü için, mantarları doğruyoruz. Kabakları, biberleri ve sarımsakları doğruyoruz. Tavaya az sıvıyağ koyuyoruz. Sebzeleri tavaya alıyoruz ve soteliyoruz. Tuz ve taze biberiye atıyoruz. Sotelenmiş sebzeleri servis tabağına koyuyoruz. Üstüne şişleri dizerek servis ediyoruz.


Benzer Yayınlar

Yufkada Şiş Köfte
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.